CK Producties
Image default
Aanbiedingen

BMW’s actuele modelaanbod is zeer uitgebreid

Het in München gevestigde BMW heeft zijn roots in de luchtvaartindustrie. Tegenwoordig staat BMW vooral bekend om zijn luxe en sportieve personenauto’s. De passende slogan van BMW is sinds jaar en dag “Freude am fahren”.

Geschiedenis

De overname van de voertuigenfabriek Eisenach in 1928 betekende het begin van de autoproductie voor BMW. Eerst ging het om het merk Dixi. De eerste auto was de Dixi 3/15, een afgeleide van een Austin. Vanaf 1933 produceerde BMW z’n eigen modellen.

In 1961 volgde voor BMW een doorbraak met de introductie van de BMW 1500, de ‘Neue Klasse’ van sportieve sedans en coupé’s. Ze waren leverbaar met verschillende motoren wat in de jaren ’60 bijzonder was.

In 1977 creëerde BMW een nieuw genre met de 323i. Dit was een relatief kleine tweepersoonssedan met achterwielaandrijving en een 6-in-lijn benzinemotor onder de motorkap, die de auto een snelheid van 200 km/u gaf. De achterwielaandrijving werd kenmerkend voor alle BMW-modellen. Uitgezonderd Mercedes-Benz hebben de auto’s van de meeste massamerken voorwielaandrijving.

BMW Merk

Het logo van BMW verwijst naar de wortels in de luchtvaart. Het ronde embleem met daarin twee witte en twee blauwe vlakken stelt een roterende propellor voor.

Modellen

BMW voert een groot aantal series, elk met verschillende carrosserievarianten zoals sedan, touring, coupé en cabrio. De gangbare 1-,2-, 3-, 5-, 6- en 7-series worden aangevuld met exclusieve varianten.

Sinds het nieuwe millennium produceert BMW ook SUV’s. Deze zijn herkenbaar aan de modelnaam die begint met een ‘X’. Ze worden door BMW ‘Sport Activity Vehicle’ (SAV) genoemd.

De M-modellen zijn het snelst en meest exclusief. Ze worden ontwikkeld door en gefabriceerd bij de motorendivisie BMW M.

Elektrisch

 In het geheim werkte BMW lang aan een de BMW i, een volledig elektrisch aangedreven modelserie. In 2013 werden tegelijk de eerste twee modellen onthuld. De fraai uitziende sportauto i8 en de i3. De i8 is eigenlijk plug-in hybride aangedreven.

De BMW i3 is een volledig elektrische stadsauto. Naast de ‘zero emission aandrijflijn’ kent de i3 een interieur met hergebruikte materialen en een lichtgewicht body die supersterk is.

De ambitie is om tot 2025 12 volledig elektrische modellen te introduceren.

BMW Populaire Modellen van nu

BMW’s actuele modelaanbod is zeer uitgebreid en loopt van de 1-serie en 2 Serie via de 3-serie, 4-serie en 5-serie in de (hogere) middenklasse, tot de luxe 7-serie limousine. Met de X1, X2, X3, X5 en X6 worden SUV-liefhebbers bediend. Via Private Lease zijn de meeste modellen voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand. BMW Private Lease is met een ware opmars bezig in Nederland.

1 serie

De BMW 1 Serie is de meest compacte BMW serie. In de zoektocht naar grotere verkoopaantallen gaat BMW vanaf 2004 de concurrentie aan met populaire hatchback modellen als de Volkswagen Golf.

De opgave was om een echte BMW te maken qua comfort en rijkwaliteiten tegen een concurrerende prijs. Dit resulteerde in de 1-serie, met een kleine omvang, een lange sportieve motorkap en een korte achterkant. Kenmerkend zijn ook de strakke karakteristieke lijnen.

Als een van de weinige auto’s in zijn klasse was de BMW 1 Serie initieel uitgerust met achterwielaandrijving (eerste en tweede generatie). De nieuwste BMW 1 Serie heeft voorwielaandrijving.

BMW 1 serie Private Lease is de voordeligste manier om in nieuwe BMW te rijden. 

X2

De BMW X2 is ideaal voor wie op zoek is naar een moderne en compacte SUV met de nodige luxe. Met zijn strakke uiterlijk is de X2 een echte eyecatcher.

BMW X2 Private Lease is een goedkope manier om in nieuwe BMW te rijden.

3 Serie

De 3-serie is al jarenlang een populaire auto in het luxe segment. BMW liefhebbers kunnen hun hart ophalen want deze sportieve bolide is sinds kort verkrijgbaar als BMW 3 serie private lease edition. Je kan kiezen tussen een sedan of de ruimere station. De BMW 3-serie is één van de luxere auto’s in de leasemarkt dus vergelijken op prijs loont absoluut!

Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.