CK Producties
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten terrastegels

Keramische terrastegels zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Daarnaast behouden deze tegels hun kleur ook erg lang. Keramische tegels kunnen op veel verschillende decoratieve manieren afgewerkt worden en vanwege het gladde oppervlak is het lastiger voor mos en alg om zich vast te hechten aan de tegels. Zo blijven je tegels natuurlijk langer mooi, maar dit kan ook een nadeel zijn bij bijvoorbeeld slecht weer. Als het regent betekent dit namelijk dat er een slipgevaar ontstaat, omdat de tegels dan nog gladder zijn.

Een ander groot voordeel van keramische terrastegels is dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Het zijn kwaliteitstegels waardoor het vuil niet makkelijk in de tegels kan trekken. Dit zorgt ervoor dat de schoonmaakbeurt ook veel makkelijker is.

Houten terrassen geven vaak een authentieke en warme uitstraling. Ook passen deze houten tegels bij bijna elke woonstijl. Met houten terrastegels kun je mooie patronen creëren en je kan het hout afwerken op verschillende manieren. Veel houtsoorten zijn dan ook geschikt voor buitengebruik. Een terras krijgt natuurlijk heel wat te verduren vanwege de weersomstandigheden. Het beste wat je kunt doen is dan ook kiezen voor een harde houtsoort die wel makkelijk te bewerken is. Houd er wel rekening mee dat houten terrastegels onderhouden moeten worden, denk aan beitsen en oliën.

Gebakken klinkers kunnen een oude en romantische sfeer geven aan je tuin. Doordat de formaat van gebakken klinkers vaak heel klein is, kun je er allerlei patronen mee creëren. Met de gebakken klinkers kun je dus erg veel kanten op.

Als je voor wat goedkopere terrastegels wil gaan, kun je kiezen voor betonnen tegels. Ze zijn erg stevig en ook goed bestand tegen vorst. Bij betonnen tegels is het wel belangrijk om een beschermende laag over de tegels aan te brengen. Het materiaal van de betonnen tegels zal anders snel vocht en vuil opnemen, waardoor de schoonmaak lastiger wordt.

https://www.bricksandstones.nl/

Gerelateerde artikelen

Wintersportvakantie

De beste online vindbaarheid

BMW’s actuele modelaanbod is zeer uitgebreid