CK Producties
Image default
Internet marketing

10.000 uur. Herziening van de methodologie uit het boek van Malcolm Gladwell “Geniuses and Outsider

service marketing book

Het boek Geniuses and Outsiders van de wereldberoemde Canadese journalist en schrijver Malcolm Gladwell maakte een studie uit het begin van de jaren negentig populair. onder leiding van psycholoog Anders Erikson aan de Academie voor Muziek in Berlijn.

Uit dit onderzoek bleek dat de beste studenten van de Academie meer sportten dan anderen: op negenjarige leeftijd zes uur per week; om twaalf – acht uur; van veertien tot zestien, enzovoort tot de leeftijd van twintig, toen ze meer dan dertig uur per week begonnen te studeren.

Zo hadden de beste studenten op hun twintigste in totaal 10.000 uur studie. De gemiddelde student had 8000 uur en de achterblijvers 4000. Erickson en zijn collega’s vonden toen een soortgelijk patroon bij professionele pianisten, die elk 10.000 uur oefenden op hun twintigste, en amateurpianisten die nooit meer dan 3 uur per week oefenden.

Ericksons onderzoek is ook interessant omdat hij geen enkele persoon kon vinden die een hoog vaardigheidsniveau heeft bereikt, die geen serieuze inspanningen zou leveren en minder zou trainen dan zijn leeftijdsgenoten. Aan de andere kant waren er geen mensen die met al hun kracht niet vooruit kwamen.

Ook gebaseerd op andere studies van professionele competentie, hebben wetenschappers het aantal afgeleid dat leidt tot meesterschap op elk gebied (muziek, sport, programmeren, enz.) – 10.000 uur, wat overeenkomt met ongeveer 3 uur oefenen per dag of 20 uur per week voor 10 jaar.

Malcolm Gladwell noemt het succes van de Beatles als een voorbeeld van de implementatie van de 10.000-uurregel.

Voordat ze over de hele wereld beroemd werden, moesten de Beatles ’s avonds spelen in de Indra club in Hamburg, en, zoals de bandleden later herinnerden, maakte constante oefening hen beter en zelfverzekerder. In totaal speelden de Beatles ongeveer 1.200 concerten met een gemiddelde duur van elk 8 uur. Dit is een enorm cijfer, en de meeste moderne bands geven niet zoveel concerten, zelfs niet tijdens hun hele bestaan. Deze krachtige live-uitvoeringspraktijk onderscheidde de Beatles van een groot aantal andere bands en droeg aanzienlijk bij aan het succes van de band wereldwijd.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

udemy instagram marketing

https://marketingbook.shop/