CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Leren schoenen verven

Je leren schoenen kunnen door verschillende omstandigheden zoals het weer of slijtage er minder mooi uitzien. Zo zorgt de regen ervoor dat het leer een rimpelachtig effect krijgt. Daarnaast kan slijtage ervoor zorgen dat de schoenen er erg goedkoop uitzien. De oplossing hiervoor is het verven van je schoenen. Het opknappen van het schoenleer geeft laat de schoen weer goed als nieuw lijken. Gooi je schoenen dus niet weg en lees verder hoe je jouw schoen weer een nieuw leven kan inblazen.

Leerverf is de oplossing om de schoen weer zo goed als nieuw te laten lijken. Bij het verven van de schoen moet er goed opgelet worden of je de kleur wilt versterken door bijvoorbeeld de schoen donkerder te krijgen? Of wil je een compleet nieuwe kleur? Naast de kleur moet je goed weten welk soort leer je gaat behandelen. Voor suède, is namelijk een andere verf nodig dan kalfsleer.

Suede verven

Suéde leer is zacht van structuur. Deze leersoort heeft daarom ook een voorzichtige behandeling nodig. Het leer is minder duurzaam dan normaal leer, omdat het een open structuur heeft. Een gladdere vorm van suède leer is Nubuck leer. Dit leer is gladder, omdat het licht geschuurd is. Bij het suede schoenen verven is, suéde verf nodig. Een ander middel dat je nodig hebt, is een suède borstel. Voordat je begint met verven is het belangrijk dat je het vuil van de schoen verwijderd met een suède borstel. Breng na het verwijderen van het vuil de suéde verf aan.

Glad leer

Gladleer is gemakkelijk te verven. Gladleer is duurzamer dan suéde leer en daarom beter te verven. Een goede verf die je kan gebruiken voor gladleer is indringverf. De verf vormt een laagje over het leer waardoor het ook goed beschermd blijft tegen schade. Het nadeel van deze verf is, omdat het in weinig kleuren beschikbaar is. Net als bij de suéde schoen moet je de schoen eerst schoon poetsen voordat je de verf aanbrengt.

https://www.deleerverfwinkel.nl/