CK Producties
Image default
Aanbiedingen

De positieve invloed van voetballen

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de volksgezondheid achteruit gaat. De huidige generatie beweegt te weinig, rookt steeds meer en consumeren veel alcohol en fastfood. Om deze levensstijl te doorbreken, wordt er momenteel veel aandacht besteed aan het verbeteren van de gezondheid van de mens.

Deze verbetering begint al bij de opvoeding. Zo stimuleert de overheid ouders om hun kinderen genoeg te laten sporten, bijvoorbeeld bij een sportvereniging. Onder meer voetbal blijkt een grote, positieve invloed te hebben op de gezondheid. Zet de voetbaldoeltjes maar klaar, want hieronder lees je de invloed van deze sport.

Meer zelfvertrouwen door voetbal

Bij de vraag wat kinderen later willen worden, komt het antwoord vaak overeen: profvoetballer. Tijdens de voetbalwedstrijden op het schoolplein zullen ze hun idolen als Ronaldo en Messi na. Ze zullen bereid zijn te trainen om net zo beroemd en succesvol te worden als hun idolen. Door meer te trainen zullen ze op den duur beter worden in de sport, wat hen weer zelfvertrouwen zal geven. Het zelfvertrouwen zullen ze behouden, ook op school, waardoor de kans op een verbetering van de leerprestaties aanwezig is.

Voetbal houdt kinderen gezond

Voetballen zal zich grotendeels in de buitenlucht afspelen. De buitenlucht heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en mentale gesteldheid. Zo helpen natuurgeluiden bij de omgang met stress. Door de rustgevende geluiden blijkt de hartslag, bloeddruk en spierspanning binnen drie minuten te dalen. Daarbij bouwen de kinderen in de buitenlucht een goed immuunsysteem op, waardoor zij minder vatbaar zijn voor ziektes.

Voetbal maakt kinderen competitief

Een wedstrijd spelen is leuk, maar nog leuker als je daadwerkelijk met de winst naar huis gaat. Hierdoor willen kinderen maar al te graag doelpunten maken. De sport maakt kinderen competitief; ze willen winnen. Zodra ze beter hun best doen, door bijvoorbeeld veel te oefenen met het voetbalgoal in de achtertuin, en daadwerkelijk winnen, zal dit meegenomen worden in hun leerproces. Hierbij zullen zij ook in het bedrijfsleven later de strategie ‘hard werken wordt beloond’ toepassen; ze hebben immers gezien dat het werkt.

http://voetbalgoals.nl