CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Een goede psycholoog vinden

Wanneer je voor jezelf het besluit maakt dat je graag hulp wil, is het natuurlijk fijn om zo snel mogelijk terecht te kunnen bij een psycholoog die bij jou aansluit. Er zijn een aantal methoden die je kunnen helpen bij de aanpak hiervan. Het kan altijd zo zijn dat de klik niet goed is, wat wel erg belangrijk is. Met een beetje voorbereiding kan je dit proces versnellen.

Er zijn veel verschillende stromingen en methodes binnen de psychotherapie. Je kunt het beste van tevoren uitzoeken welke manier van werken jou het meeste aanspreekt: wil je liever gesprekken voeren of juist op een expressieve manier te werk gaan? Het kan nodig zijn om een bepaalde methode eerst uit te proberen voordat je weet of deze methode bij je past.

Het beste wat je kan doen is bij je huisarts navraag doen. Huisartsen hebben vaak ervaringen met psychologen en instellingen in de omgeving, bijvoorbeeld psychologen den haag of psychologen amsterdam, die ze eventueel kunnen aanbevelen. Als je meer tijd nodig hebt om uit te zoeken wat je precies nodig hebt kun je gesprekken aanvragen met een praktijkondersteuner, die je kan helpen kiezen. Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan, maar het is altijd verstandig om de beslissing aan je huisarts voor te leggen en te vragen om een verwijsbrief. Zo kun je namelijk ook in aanmerking komen voor een vergoede zorg.

Wanneer er duidelijk is waar je precies mee zit, kan een psycholoog je hier verder mee helpen. Dit kan soms ook betekenen dat de psycholoog je bepaalde tips meegeeft die je thuis verder kan bekijken, bijvoorbeeld boeken of bepaalde handige sites. Door je in te lezen over je eigen probleem kun je dit vaak beter een plekje geven. Door onderzoek te doen naar je eigen probleem, ontdek je ook vaak dat je niet de enige bent met het probleem. Dit geeft vaak al een beter gevoel, omdat je weet dat je niet alleen bent.

https://piekerpoli.nl/