CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Systemen om je tanden te bleken

Door onder andere veroudering kunnen je tanden verkleuren en kan je gele tanden krijgen. Hierom kiezen veel mensen ervoor om hun tanden te laten bleken. Er bestaan tegenwoordig verschillende manieren voor het tanden bleken. Het grootste verschil in deze manieren is dat je je tanden van buitenaf kan laten bleken of van binnenuit.

Bij het van binnenuit bleken bij de tandarts noemen we office bleaching. De tanden en kiezen worden bij deze manier drooggelegd. Dit wordt gedaan door middel van een rubberlapje, die ook het tandvlees beschermt tegen de bleekgel. Je kan het tandvlees ook beschermen door er een speciale gel op aan te brengen. De tandarts brengt vervolgens de bleekgel aan op de tanden en laat deze een bepaalde tijd inwerken. Met een lamp kan dit proces versneld worden. Echter betwijfelen wetenschappers of het licht echt de reden is voor de versnelde bleekwerking en denken eerder dat warmte van de lamp de oorzaak is.

Een andere methode van het van binnenuit bleken is thuisbleken met een bleeklepel. Ook kun je een bleeklepel gebruiken in de wachtkamer van de tandarts. Er wordt hierbij een bleekgel gebruikt die een sterkere concentratie bleekstof bevat. De lepel hoef je hierdoor minder lang in te houden, maar het is vaak noodzakelijk om deze behandeling meerdere keren te herhalen. Tijdens het proces kan er echter tandpijn of pijn aan het tandvlees ontstaan.

Van binnenuit bleken wordt walking bleach genoemd. Er wordt dan eerst een wortelkanaalbehandeling gegeven aan de dode tand. Na deze behandeling wordt er een papje met bleekmiddel aangebracht in de tand. De tand wordt vervolgens afgesloten met een tijdelijke vulling. De tand zal in de dag erna langzaam lichter worden. Het is afhankelijk van het resultaat hoe vaak deze behandeling herhaald zal moeten worden. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, zal de tand met een definitieve vulling afgesloten worden. Voor deze methode is het nodig om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren. Het is dus niet aan te raden om levende tanden met deze methode te bleken.

https://witgebitnederland.nl/