CK Producties
Image default
Particuliere dienstverlening

Smeervloer leggen: hoe wordt een cementdekvloer gelegd?

Er zijn verschillende reden waarom een smeervloer of cementdekvloer leggen nodig kan zijn. Deze tussenlaag tussen de betonnen ondervloer en een mooi tapijt of een houten vloer, zorgt voor een effen ondergrond. De bovenste laag kan namelijk alleen mooi gelegd worden op een egale ondergrond. Ook kan een cementdekvloer ervoor zorgen dat uw vloer tot de juiste hoogte verhoogd wordt of dat er op deze manier vloerverwarming geïnstalleerd kan worden. Smeervloer leggen vraagt om precisie en vakmanschap, waarvoor u het beste een professioneel bedrijf kunt inschakelen. In Brabant, Limburg en Gelderland kunt u denken aan Multi Vloeren Brabant.

Het proces

De smeervloer bestaat uit zand, cement en water. De verhouding zand en cement is belangrijk en het verschilt per bovenvloer welke verhouding nodig is. In het proces is de eerste stap de verharding, waarbij het bindmiddel reageert op het zand, cement en water. In deze fase is het belangrijk dat droging voorkomen wordt, dit is namelijk de tweede stap. Wanneer de verharding is voltooid, kan de vloer drogen. Dit betekent dat het vochtgehalte gelijk moet worden aan het vochtgehalte van de omgeving. Bij dit proces komt het aan op precisie en u laat het beste een smeervloer leggen door een professioneel bedrijf.

De vloer mengen in de vrachtwagen

Bij Multi Vloeren Brabant wordt de cementdekvloer gemengd in de vrachtwagen van de specialisten. In deze vrachtwagen nemen ze alle materialen die nodig zijn mee, behalve het water. Omdat het mengen ook in de vrachtwagen gebeurt, hoeft er geen zand in uw tuin gestort te worden. De specialisten van Multi Vloeren Brabant gaan professioneel te werk en behandelen uw huis zoals ze ook hun eigen huis zouden behandelen. Het kleinschalige bedrijf is erg betrokken en laat alles netjes achter. Ze kunnen u helpen aan een egale smeervloer, waar u vervolgens een prachtige bovenlaag op laat leggen.