CK Producties
Image default
Bedrijven

Waarom een overall aanschaffen voor uw werknemers?

Als bedrijf bent u misschien wel op zoek naar nieuwe werkkleding voor uw werknemers. De werkkleding moet de veiligheid van de werknemers waarborgen, moet comfortabel zijn en ook nog professionaliteit en herkenbaarheid uitstralen door bedrukking. Dit zijn een paar mooie eisen waar kleding aan moet voldoen en wat het niet altijd even makkelijk maakt. In deze blog staat het werkkledingstuk de overall in het middelpunt. Waarom is dit nu een goede aankoop als bedrijf en wat zijn de voordelen van een overall voor de werknemer? Dit zijn vragen die verder in deze blog worden beantwoord.

Wat is een overall?

De naam zegt het al het is een kledingstuk die wordt gedragen over de andere werkkleding. Dit kledingstuk wordt veel gedragen in de bouw, techniek, logistiek en landbouw. Er zijn verschillende soorten overalls. Zo is er de overall die jas en broek in één heeft, maar is er ook een overall met een broek als onderkant en meer een soort van hemd aan de bovenkant. Dit zijn overalls die ideaal zijn voor de warme zomermaanden.

Veiligheid

Als bedrijf bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers. Dit geldt natuurlijk wel alleen op de plekken waar een werknemer aan het werk bezig is. Een overall is echt een werkkledingstuk die zeer goed is voor de veiligheid van de werknemer.

Een overall beschermd over het algemeen al tegen bepaalde gevaren, maar er worden ook bepaalde overalls gemaakt voor aparte situaties. Zo zijn er overalls die waterdicht zijn, maar zijn er ook overalls die brandwerend werken. De algemene veiligheid zit vooral in het feit dat een overall vaak kniebescherming biedt. Een overall zorgt er daarbij voor dat u minder snel achter iets blijft haken en daar dus geen ongelukken uit voort komen.

Comfortabel

Een overall is naast veilig ook zeer comfortabel. Een overall zit lekker rondom het lichaam en is zeer fijn te dragen. Dit ook omdat er eigen kleding vaak onder de overall kan worden gedragen die zelf wordt gekozen door de werknemer. Een overall is daarbij ook zeer flexibel en makkelijk om in te werken. Een bijkomend voordeel is ook dat een overall ideaal kan zijn voor de koude werkzaamheden, omdat het de mogelijkheid biedt om een trui te dragen of andere warme kledingstukken.

Drukmogelijkheden

Het laatste voordeel van een overall is het feit dat het te bedrukken is met een logo of andere tekst. Een overall bedrukken kan makkelijk gedaan worden bij verschillende aanbieders en kan ook de professionaliteit verhogen van dit kledingstuk. Een overall kan op deze manier ook als promotieproduct worden gezien, en zorgt ervoor dat de werknemers echt het visitekaartje zijn van de onderneming. Als u als bedrijf het logo op de overall heel netjes wilt hebben kunt u ook kiezen voor het laten borduren van het logo op de kleding. Borduren is zeer netjes en blijft lang mooi zitten op de kleding.