CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Waarom een wintersportvakantie leuker is dan een zonvakantie

De eén bevindt zich het liefst op een strandbedje in de felle zon, terwijl de ander liever op ski’s het berggebied in Oostenrijk ontdekt. Waarom zijn de wintersporters niet meer geïnteresseerd in een spanje vakantie of een reis naar griekenland? Waarom wordt het ijskoude sneeuw boven de warme zon verkozen?

‘Na eén keer wintersport ben je verkocht’ hoor ik vaak om mij heen. Zelf ben ik erg resoluut in mijn vakantiekeuze: wintersport is niets voor mij. Toch kan ik mijn keuze op weinig feiten baseren, ik ben namelijk nog nooit op wintersport geweest! Gedurende de gesprekken over vakanties kwamen er diverse redenen naar voren waarom een wintersportvakantie leuker is dan een zonvakantie. Voor jullie heb ik de meest voorkomende redenen op een rij gezet!

Ultieme familievakantie

In de meeste gevallen gaan mijn vrienden met hun gezin of gehele familie op vakantie. Op het moment dat de kinderen een skiles volgen, bevinden de ouders zich op het terras voor wat ‘quality time’. Na een dag skiën kan het gezin samen rodelen, genieten van de warme chocomelk of een spelletje doen. Indien de kinderen iets ouder zijn, kan het gehele gezin de uitdaging aangaan een skitocht te maken.

Ten opzichte van een zonvakantie wordt er gedurende een wintersportvakantie meer tijd doorgebracht met het gezin. Zelfs op volwassen leeftijd gaan de kinderen nog graag mee met hun ouders.

Goede nachtrust

Na een training of intensieve werkdag ga je vaak een goede nachtrust tegemoet. Tijdens een skivakantie ben je vrijwel iedere minuut in beweging. De combinatie van bewegen en de frisse berglucht leidt tot een goede nachtrust. Sommige skigebieden zijn zelfs voorzien van een aantal ‘Zirben’ (traditionele alpendennen). Uit onderzoeken blijkt dat deze boom zorgt voor een rustigere hartslag en een betere nachtrust.

Heerlijk eten

Schnitzel, kaiserschmarrn, goulashsoep of Tiroler gröstl, het eten in Oostenrijk blijkt niet te overtreffen te zijn. Zo wordt het eten beschreven als eenvoudig, puur en smaakvol. Daarnaast geeft het eten een dosis energie dat de mensen nodig hebben om de dag door te komen.

Uitzichten

Gedurende een skivakantie kan het geweldige uitzicht je niet zijn ontgaan. Eenmaal op de top aangekomen zul je je ogen uitkijken. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de bergtoppen, de besneeuwde bomen en de bergen in de verte.

http://vakantiearena.nl