CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Zwangerschapskussen vergelijken is de moeite waard!

Zwangerschapskussen vergelijken is de moeite waard!

Als mensen aan zwangerschapspijn denken, denken velen aan het ongemak van de bevalling. Maar in de 9 maanden voor de grote dag kan je het gevoel hebben dat je leven bestaat uit de ene pijn, pijnen en krampen na de andere.

 

De meeste zwangerschapsgerelateerde pijn heeft op de een of andere manier te maken met een gebrek aan ondersteuning; je draagt tijdens de groei van een baby veel extra gewicht met je mee (en veel daarvan komt er in korte tijd bij) en dat zet intense druk op je rug, heupen en schaambeen, benen en voeten. Dit kan vooral merkbaar zijn tijdens en na het slapen, wanneer het gemakkelijk is om urenlang in een minder dan ergonomische houding te blijven liggen.

Omdat veel pijnstillers tijdens de zwangerschap niet beschikbaar zijn, moet u creatief zijn in het voorkomen en behandelen van deze ongemakken. Een zwangerschapskussen is bijvoorbeeld een goede manier om veel van de meest voorkomende pijnen die zwangere vrouwen teisteren, te voorkomen. Maar hoe helpen ze en welk kussen is geschikt voor jou? Dit is wat je moet weten.

 

Wat zijn zwangerschapskussens?
Zwangerschapskussens zijn speciaal ontworpen om extra steun te bieden op alle plaatsen die het meest te lijden hebben van uw groeiende baby en buik. De vorm van een zwangere vrouw is vrij uniek – de meeste traditionele kussens zijn niet gemaakt om de contouren van een zwanger lichaam te omhelzen, waardoor u kwetsbaar wordt voor rugpijn, krampen in de benen, stijfheid in het bekken en, uiteindelijk, rusteloze nachten of zelfs slapeloosheid.

Een zwangerschapskussen (of het nu een volledig lichaamskussen of een eenvoudige wig is) kan de druk op veranderende drukpunten verlichten en past zich aan al uw hoeken en gaten aan om pijn in die belangrijke gebieden te voorkomen en te verminderen.

 

Hoe werken ze?
Er zijn drie belangrijke gebieden waar zwangerschapskussens echt schitteren: onder je buik, achter je rug, en tussen je benen. Dit zijn de plaatsen die baat hebben bij extra ondersteuning terwijl u slaapt tijdens uw zwangerschap.

 

Voordelen zwangerschapskussens
Hoewel een zwangerschapskussen niet voor iedereen wonderen verricht, kan het in het algemeen

  • Uw aanpassing aan een nieuwe slaaphouding vergemakkelijken
  • Uw nek, rug en heupen uitgelijnd houden tijdens de slaap
  • De druk rond uw heupen en schaambeen verminderen door uw benen parallel aan elkaar te houden
  • Uw bloedsomloop verbeteren
  • Veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes zoals brandend maagzuur, verstopte neus en krampen in de benen verbeteren
  • Voorkomen dat u per ongeluk op uw rug rolt terwijl u slaapt

Iedereen moet nagaan of zijn hoofdkussen en matras de juiste uitlijning van de wervelkolom bieden, maar dit geldt vooral voor zwangere vrouwen.

Alleen al door de zwangerschap worden uw ruggengraat, gewrichtsbanden en gewrichten belast – als u niet goed uitgelijnd slaapt, worden deze problemen alleen maar erger. Het is ook gemakkelijker om spieren te verrekken of te verrekken als u zwanger bent.

 

Soorten zwangerschapskussens

Net als bij andere kussens geldt ook hier dat wat voor iemand anders goed is, niet per se voor jou hoeft te werken. Het juiste kussen vinden gaat vaak met vallen en opstaan; misschien heb je liever een wig dan een lichaamskussen, of traagschuim dan bamboevulling.

Gelukkig zijn er een heleboel verschillende opties. De meeste kussens kunnen worden ingedeeld naar vorm, waarbij verschillende vormen aan verschillende behoeften voldoen.

Tot slot moet u ook rekening houden met het materiaal: kussens zijn gemaakt van en bedekt met verschillende textielsoorten, waarvan sommige comfortabeler voor u kunnen zijn dan andere. Als u het ’s nachts warm hebt, kunt u beter synthetische stoffen overslaan; als u een zachtere of meer aanpasbare ondersteuning wilt, is een kussen van polyfill misschien beter dan een stevig traagschuim.

 

Heeft u er een nodig?
Dat hangt ervan af wat je onder “nodig” verstaat. Kun je een zwangerschap overleven zonder kussen? Zeker! Maar het kan zijn dat je veel ongemakkelijker slaapt en dat je dagen gevuld zijn met meer restpijn dan wanneer je er wel een had.

Ook al is het geen “behoefte”, een zwangerschapskussen is geen luxeartikel: het is iets dat u kan helpen meer energie, meer uithoudingsvermogen en meer flexibiliteit te hebben terwijl u zich tijdens uw zwangerschap beweegt.

Voor vrouwen met chronische pijn tijdens de zwangerschap – of het nu gaat om rondslippijn, pijn aan de heupzenuw of gewone lage rugpijn – is een beter gevoel tijdens die negen maanden elke cent van de kosten van een kussen waard.

U kunt ook zelf een ondersteunend zwangerschapskussen samenstellen met extra kussens die u in huis hebt liggen, in plaats van u uit te geven aan een speciaal kussen.

Het nadeel is echter dat je ’s nachts niet gemakkelijk van houding kunt veranderen zonder je hele inrichting te veranderen, en dat je geen draagbare optie hebt om mee te reizen, mocht dat nodig zijn.

 

https://gezondnieuws.be/gezondheid-van-vrouwen/voordelen-zwangerschapkussen/