CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Dit kun je allemaal met een opleiding accountancy

Op dit moment zijn er allerlei verschillende accountancy opleidingen. Het verschil zit voornamelijk in het niveau van de opleiding. Allereerst  zullen er een hoop mensen in aanmerking komen voor het MBO opleiding. Naast MBO zijn HBO en Universiteit andere mogelijkheden om deze studie te volgen. Hoe hoger het niveau, hoe hoger de toelatingseisen zullen zijn. Je kunt namelijk niet zomaar een universitaire opleiding volgen, daar moet je eerst een goede basis voor hebben. In dit artikel wordt er een voorbeeld van een opleiding benoemd voor ieder niveau. Zo kun jij voor jezelf bepalen welke opleiding geschikt is voor jou.

Wat na een mogelijk geschikte Mbo-opleiding?

Om te beginnen kun je kiezen voor een MBO opleiding binnen de accountancysector. Deze opleiding heet Junior Assistent-accountant. Het is een MBO niveau vier opleiding, dit houdt in dat de opleiding vierentwintig maanden duurt. Tijdens deze opleiding zul je zowel in de praktijk stage lopen als theorie gericht les krijgen. Door een goed balans tussen stage en deze theoretische lessen zul je leren om de theorie toe te passen in de praktijk, dit is erg goed. Verder is het een vrij brede opleiding waarna je ook nog een hoop andere kanten op kunt, de mogelijkheid om in een andere richting door te studeren is erg fijn. Zo zit je met een eenmalige keuze niet direct ergens aan vast, vooral voor mensen die net van de middelbare school afkomen is dit erg fijn. het is voor hen erg lastig om zo vroeg te beslissen wat zij in de toekomst willen doen.

Na een goede Hbo-opleiding

Een andere mogelijkheid om in de toekomst aan de slag te gaan als accountancy is het behalen bachelor accountancy opleiding. Voor het afronden van deze opleiding zul je minimaal 36 maanden bezig zijn. Na deze opleiding zul jij degene zijn die ondernemers van kleine tot middelgrote bedrijven adviseert over hun financiële bedrijfsvoering. Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf tot een volwaardig gesprekspartner voor het management en stakeholders. Daarnaast zul je na de opleiding kunnen adviseren op fiscaal gebied.

Wat kan ik doen na master opleiding tot master of business administration?

Naast dat je kunt kiezen voor het mbo en het hbo, is het ook nog mogelijk om te kiezen voor het WO. Deze opleiding heet ook wel master of business administration. Dit is een opleiding van vierentwintig maanden. Deze opleiding is gebaseerd op een brede praktijkgerichte aanpak. Met behulp van topdocenten die jou op een goede manier de theorie onderdelen aanleren. Deze opleiding is perfect als jij jezelf omhoog wilt werken binnen de accountancy wereld. Een ander voordeel is dat deze opleiding goed te volgen is naast je baan, zo kun je werken en studeren tegelijk. Als jij momenteel werkt als assistent accountant, maar graag een stapje hogerop wilt is deze opleiding erg handig. Na deze opleiding kun je meer verantwoordelijkheid krijgen, daarnaast kun je na deze opleiding ook aan de slag als senior accountant, teamleider en tot slot vestigingsmanager van een accountantskantoor. Kortom, na het volgen van deze opleiding kun je dus een hoop extra dingen.