CK Producties
Image default
Bedrijven

Kunststof spuitgieten vergemakkelijkt het leven

Kunststof spuitgieten komt vooral goed tot zijn recht in de industriële sector. Maar ook in de autoindustrie of bij defensie. Dé industrieën waar lage onderdeelkosten en een hoge reproduceerbaarheid nodig is. Kunststof elementen zijn een integraal onderdeel van het dagelijks leven. Het is echter alleen door middel van spuitgieten dat objecten de gewenste vorm kunnen krijgen. Extreme processtabiliteit, lage kosten bij grote hoeveelheden en het onmiddellijke gebruik zijn slechts enkele van de voordelen die voor het proces spreken.

Wat is kunststof spuitgieten?

Kunststof spuitgieten is een van de meest gebruikte technologieën bij de productie van kunststof. Een techniek waarmee HSV-TMP bijzonder robuuste en consistente objecten kan produceren. De toepassingsgebieden voor het spuitgieten van kunststof zijn zeer gevarieerd. Het proces wordt veel gebruikt voor de productie van zeer nauwkeurige kunststofonderdelen. Bijvoorbeeld voor de machinebouw, interieur- en exterieuronderdelen voor de automobielindustrie. Maar ook voor de productie van behuizingsonderdelen voor de defensietechnologie. Speciale spuitgietprocessen maken een vrijwel onbeperkte verscheidenheid aan matrijs- en oppervlaktestructuren mogelijk.

Spuitgieten kent veel voordelen

Spuitgieten kan worden gebruikt om direct bruikbare vormdelen in grote hoeveelheden te produceren. Objecten kunnen met een enorme precisie in relatief weinig tijd worden geproduceerd. Ongeacht of het oppervlak van het onderdeel glad moet zijn of dat er patronen en gravures nodig zijn. Bij het spuitgietproces is alles mogelijk. Tot en met de gewenste korreling voor aanraakvriendelijke zones. In de regel is er geen of slechts zeer weinig nabewerking van het vormproduct nodig.

Volledig geautomatiseerde processen en een hoge mate van reproduceerbaarheid in de spuitgietproductie zijn verdere voordelen van dit proces. Een proces dat onmisbaar is geworden in de serieproductie. De professionals van HSV-TMP gebruiken voor het spuitgietproces veel verschillende materialen. Alle thermoplasten en elastomeren kunnen worden verwerkt. Wat weer een enorm scala aan toepassingen mogelijk maakt voor onderdelen die door middel van spuitgieten worden geproduceerd.

Producten en toepassingen van spuitgieten

Het spuitgietproces is een onmisbaar onderdeel geworden van de hedendaagse industrie. Van de automobielindustrie en de elektrische of huishoudelijke industrie tot de defensietechnologie. Het scala aan toepassingen voor het spuitgieten van kunststof is zeer breed. Het gebruik van kunststof blijft een belangrijke rol spelen. Alleen al in de speelgoedindustrie wordt het spuitgieten gebruikt om een grote verscheidenheid aan producten te vervaardigen. Zoals modelbouw of bouwstenen van kunststof. Andere voorbeelden zijn:

  • Interieuronderdelen voor voertuigen;
  • Exterieure onderdelen voor voertuigen;
  • Huishoudelijke apparaten;
  • Componenten voor defensietechnologie;
  • Elektrische industrie;
  • Diverse bekledings- en behuizingsonderdelen; en nog veel meer.