CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Nadelen warmtepomp

Uiteraard zitten er vele voordelen aan het aanschaffen van een warmtepomp, zoals de CO2 uitstoot en het enrgieverbruik. Daarnaast zijn er ook een hoop nadelen die hierbij komen kijken. Niet iedereen is in staat om een warmtepomp te gebruiken en wij zullen hier in dit artikel uitleggen waarom

Ruimte

Een klassieke cv-ketel die in de meeste woningen is geplaatst, neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een warmtepomp. Dit betekend dat er ruimte nodig is om de pomp weg te werken binnen de woning. Ook is er buiten nog een extra ruimte buiten nodig als de pomp buitenlucht warmte gebruikt.

Aanschafprijs

Het aanschaffen van een warmtepomp moet je zien als een investering voor op de lange termijn. Door het lage gebruik en minder kosten, zal de aanschafprijs in de loop van de jaren worden terugverdient. Toch is de aanschaf een grote uitgaven. Er zit een groot verschil in het gebruik van een Hybride warmtepomp en een all-electric warmtepomp, maar de eerstgenoemde kan oplopen tot €7.000,- euro waar een All-electric kan oplopen tot €12.000,-  euro. In vergelijking tot een HR-ketel van ongeveer €1.500,- euro is het een grote kostenpost.

Plaatsing per woning

Niet iedere woning is geschikt voor elke warmtepomp. Het is daarom belangrijk om te laten onderzoeken welke pomp geschikt is voor uw woning. Hierbij wordt gekeken naar de isolatie, het soort woning, de ruimte mogelijkheden en dergelijke.

Geluidsoverlast

Een warmtepomp kan voor wat geluid zorgen door de ventilatoren die buiten zijn geplaatst. Het valt in principe erg mee met het geluid, maar het is verstandig om te zorgen dat de ventilatoren op een plek worden geplaatst waar geen slaapkamer ramen van uw woning of de buren zit.

Installatie

Het plaatste van een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Er is de nodig kennis nodig om dit goed te kunnen doen. Een gecertificeerde installateur is ook een vereiste om een pomp te plaatsen.

https://techneco.nl