CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Compressiekousen tegen blessures?

Bij compressiekousen denk je al snel aan oudere die last hebben van trombose en de kous dragen ter ondersteuning. De strakke kous zorgt voor een betere doorbloeding wat trombose kan voorkomen. Maar niet alleen ouderen kunnen een compressiekous dragen. Als jij veel sport zoals bijvoorbeeld hardlopen, dan zijn de compressiekousen goed ter ondersteuning van de bloedsomloop. Het voorkomt blessures en langdurige hersteltrajecten. Een compressiekous helpt je met lange afstanden zoals een marathon en zorgt ervoor dat jij een betere versie van jezelf kan worden.

Maar hoe werkt een compressiekous precies? De kousen leveren hogedruk op de benen. De druk wordt toegepast op vanaf de enkel tot aan de knie. Dit zorgt voor een beter bloedstroming vanuit het haarvaat netwerk. Door de kous kan het bloed naar het hart beter geoptimaliseerd worden. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en heb je dus minder last van blessures. Niet alleen blessures worden voorkomen, ook het herstel gaat sneller. Genoeg redenen om de compressiekousen te dragen.

Je zal misschien denken dat de kousen te strak zitten en alles behalve comfortabel zijn. Nou heb je deels gelijk. Ze zijn niet heel erg comfortabel maar ze zitten zeker ook niet vervelend. Na een paar minuten dragen ben je er wel aan gewend. Je moet sowieso in gedachte houden dat je kousen je helpen op de lange termijn. Je wilt natuurlijk het beste uit je zelf halen en niet rond lopen met blessures. Draag de kousen dus voor optimale steun

Denk bijvoorbeeld aan de Avengers. Thanos had in Infinity War zijn Gaunlet vol met al de infinity stones maar de Avengers waren hem te slim af door terug in de tijd te gaan en de stenen te verzamelen voordat hij ze te pakken had. Wat ik hier mee bedoel te zeggen is: Zorg dat je probleem geen probleem wordt. Voorkomen is beter dan genezen.

https://www.lymphedivas.eu/