Menu

Wat kan een virus met uw computer?

maart 5, 2018 - Computers / Internet / Searching
Wat kan een virus met uw computer?

 

Sinds de intrede van de computer gaan meer en meer mensen het internet op. Ze komen ook in aanraking met virussen. Wat kan een virus met uw computer?

Wanneer u niet goed beveiligd bent kunnen criminelen uw PC of laptop aan de hand van een programma binnendringen en allerlei gevoelige informatie ontdekken. Vervolgens kunnen zij hiermee aan de haal gaan met alle gevolgen van dien.

Malware is een groot probleem in de digitale kringen. Vooral wanneer u uw apparaat tevens voor werk gebruikt is het belangrijk dat uw online beveiliging op peil is. Een expert in Katwijk kan u vertellen wat er aan de hand is.

Waaraan herkent u virussen?

Virussen komen voor in allerlei gedaanten. Deze worden doorgaans herkent door anti-virus scanners. Hier is heel wat goede software voor te vinden op het internet. Het is daarbij wel cruciaal om het vanaf een betrouwbare website te doen.

In principe kan malafide software overgedragen worden via elk medium. Of dit nu een harde schijf, een DVD of een e-mail is. Meestal belanden dezen uit de laatste groep in de spambox. Het is daarom verstandig om deze e-mails alleen te openen wanneer u absoluut zeker bent dat het vanaf een erkende afzender komt.

Cybercriminelen proberen de modernste technieken en software voor te zijn. Op online fora uzelf inlezen over wat u hieraan kunt doen en wat de laatste trends zijn kan nooit kwaad.

Twijfelt u of uw computer een virus heeft opgelopen? Laat het controleren door een expert in Katwijk.

Het tegen gaan van malware

SAM IT Services heeft het personeel alsook de middelen in huis om uw PC of laptop te controleren op malware. Wanneer dit inderdaad het geval is, kunnen wij u vrijwel direct vertellen of dit iets is wat gerepareerd kan worden.

Verder hanteren wij een no cure no pay principe zodat u niet hoeft te betalen wanneer het probleem niet is opgelost.

Als onderdeel van de service kan ons IT bedrijf te Katwijk u aan de hand van een deskundige professioneel advies geven over het tegen gaan van malware. Ook als u vragen heeft hoe u virussen kan weren kunnen wij u te woord staan.