CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Wat komt er allemaal kijken bij het halen van een vliegbrevet?

Zou jij graag een vliegbrevet willen halen, zodat je zelf kan gaan vliegen? Er komt nogal wat kijken bij het halen van je vliegbrevet. Denk onder andere aan de kosten vlieg bevret halen en de tijd die je hier in moet steken. Lees hier waar je allemaal rekening mee moet houden.

Hoeveel kost het?

Het is allereerst belangrijk om te weten hoe duur het ongeveer is om een vliegbrevet te halen. Je moet namelijk wel weten of je het je kunt veroorloven om een vliegbrevet te halen. Het zou zonde zijn als je er halverwege achter komt dat je het niet gaat halen qua geld. Hou er rekening mee dat je voor het halen van een vliegbrevet ongeveer 8000 euro kwijt bent. Je betaalt namelijk voor de huur van het vliegtuig, de instructeur en landingsgelden en examengelden. Zorg er dan ook voor dat je van tevoren genoeg hebt gespaard.

Hoeveel lessen?

Hoeveel lessen je nodig hebt, hangt onder andere af van je ervaring en je leeftijd. Als je al enige ervaring hebt met vliegen, dan heb je minimaal 45 uur aan vlieguren nodig voor het halen van je PPL brevet. Heb je geen ervaring, dan zal je heel wat meer uren nodig hebben voor het halen van je brevet. Daarnaast speelt je leeftijd ook een rol in het aantal lessen dat je nodig hebt. Als je al wat ouder bent, dan heb je waarschijnlijk meer lessen nodig dan wanneer je nog jong bent.

Hoe werkt het?

De opbouw van de praktijk van vlieglessen is vergelijkbaar met het halen van je rijbewijs. Je leert steeds meer zelf te doen. Je allereerste les zal waarschijnlijk een demonstratievlucht zijn. En bij je tweede les leer je om rechtdoor te vliegen. Na een aantal lessen mag je meestal een stukje van het opstijgen zelf doen. Ook moet je leren om de noodprocedures te beheersen.