CK Producties
Image default
Aanbiedingen

Zelf kozijnen vervangen

Het is u misschien opgevallen dat uw kozijnen snel moeten worden vervangen. Het hout is begonnen te rotten en het ziet er gewoon lelijk en ouderwets uit. Het is mogelijk dat u geen monteur wilt inhuren die een kozijn voor u kan vervangen, omdat het misschien veel te duur is. In dat geval kunt u er voor kiezen om zelf uw kozijnen te vervangen. U moet een kozijn op maat bestellen of zelf een kozijn op maat maken, maar het handigste is om het voor te bestellen.

 Wat u eerst moet doen is de oude kozijn er uit halen. Dit doet u door eerst het glas te verwijderen, en dan een blokje in het midden van de kozijnenstijl te snijden. Nu heeft u twee losse delen die u gemakkelijk met een koevoet er uit kunt schroeven. Doe dit met alle stijlen, met de onderdorpel als laatst. De ankers moeten dan worden plat geslagen en de cement resten moeten worden verwijderd. Nu kunt u beginnen aan het plaatsten van een nieuw kozijn.

Als het goed is, heeft u nu al een kozijn op maat kunnen bestellen. In dat geval kunt u gelijk beginnen met het glas uit de nieuwe kozijn te halen. Plaats het stelkozijn met de waterpas aan de muurzijde en schroef het vast aan de spouwlat. Nu kunt u het kozijn gaan boren, zon 25 cm uit de hoeken en herhaal dit zo’n 40 centimeter. Rond het kozijnprofiel moet nu een comprimeerband worden geplaatst.

Nu is het tijd om het kozijn van buiten naar binnen stevig aan te drukken tot het rubber goed aansluit aan het stelkozijn. Daarna kunt u de ruimte tussen het stelkozijn en kozijn vullen met vulblokjes, tot het goed is. Nu kunt u het kozijn vast schroeven en het bewegende deel weer terugzetten. Dan is het eindelijk tijd om de glaslijst weer vast te zetten, waarbij u begint met de korte hoeken en dit stevig blijft aandrukken tot het goed er in zit. Nu heeft u uw eigen kozijn vervangen!

http://directeenkozijn.nl